måndag 24 februari 2014

Modeblogg


 Har tidigare mest uppehållt mig kring kvasideprimerande livsåskådningsfrågor, motorbloggat lite emellanåt, häcklat Jehovas, glidit in på motionsbloggsgenren och fyllt ut resten med rent nonsens. Nu änteligen blir det modeblogg! Mest troligt är det i visandet av/skrivandet om klädesplagg slantarna finns! Att min profithunger inte tidigare lett mig hit!? Nå, faktiskt inte nått konkurrerande med Blondin Bella o henses gelikar som tagit mig hit nu heller. Dessutom är det väl näppeligen rödprislappade paltor från de storkedjor Kreti o Pleti besöker som Bellorna behandlar... Då ni, vare sig ni velat eller ej, fått följa mina försynta steg på motionens väg är det inte mer än rätt att ni, liksom jag, nu får ta del av dess söta frukter! Hundföreskan och Sätermannen gav sig ut på en liten shoppingtur, då vi ändå var igång besöktes även någon klädeshandlare. För första gången någonsin har Sätermannen köpt ett plagg märkt Slim Fit. Visserligen kanske i en större storlek än han egentligen har, men ändå. Det stod Slim Fit. Dessutom köptes för första gången på länge en tröja med endast ett X i storleksangivelsen. En tröja som förutom att ha bara ett X i storleksangivelsen också på ett subtilt, elegant och smakfullt sätt åskådliggör Sätermannens ödmjuka inställning till omvärlden och tillvaron.


Ödmjukt

8 kommentarer:

Svante sa...

Det som saknas är ju fotona där du förevisar de X märkta plaggen i slimfit.

Lester Boré sa...

Exotiskt motif!
Att mannen på bilden, i enlighet med den kristna doptraditionen, heter Cassius Clay är tvivelsutan . - Oavsett det faktum att hans yrkesbetingade frontallobsdemens sedermera fick honom att anamma fredens religion och det därtill hörande namnet Muhammed Ali, vilket han senare tyvärr kom att förknippas starkare med än det ursprungliga slavnamn hans föräldrar begåvat honom med.

Att t-tröjans budskap av den anledningen skulle vara mindre gällande för sätermannen som bärare förefaller dock osannolikt.

Att den unge pacifisten gjorde det avskyvärda som en konvertering trots allt innebär, kommer inte på något sätt att förta mitt intresse gällande den spirande förvandlingen av denna bloggens kärna, från alldaglig trivia till ett måste för en dandy i sin linda.

Anonym sa...

Jag som trodde det var du på bilden... Slimfit...

Anders i Rälta

Sätermannen sa...

Lester. Du för tankarna mot Dorian Grey. Stilig karl där utfallet inte blev helt bra... Jag har ju dock min ödmjukhet som bör skydda mig mot ett similärt öde.

Anders. Jo, slimfit är ett otäckt ord. Dock helt fritt från den genusnormativitet som ännu genomsyrar det patriarkat vi alla lever i. Slimfit lägger ett förnedrande/nedlåtande täcke över alla oavsett eventuell köns och/eller sexualitets tillhörighet!

Sätermannen sa...

För övrigt Anders hade jag väl snarare väntat att du skulle svara på ovanstående inlägg? Vid senaste kontrollen var, om jag minns rätt, en sivagnscross det enda som saknades i dina samlingar?

Sätermannen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Svante sa...

Anders kan ju alltid sätta i NSU puffran, med självstart.

Sätermannen sa...

Självstart. En neslig uppfinning för små pojkar. Och flickor.