söndag 23 februari 2014

Tre hjul, två takter



Nog ska det här kunna bli kul! En frisk motor som tänder på varje varv. Visserligen ingen äkta pappsmälla, för det krävs ju som bekant luftkylning (med flänsar som framkallar det där lustfyllda pinglandet. Mmm...) men ändå, femhundra kubik tvåtakt i en cylinder ÄR en trevlig puffra. Å stödhjulingar är ju kul på ett stört vis. Ödmjukt måste erkännas att hur frän den än är saknas det ändå en bit till bekantingarnas Zabel (Googla. Dräägla.) försedda trehjulscross, men ändå. En maskin från den tid då produkterna från Mattighofen ännu sågs som lite udda, nästan försedda med ett exotiskt/kultigt skimmer (kanske främst på grund av "Besten" 495), alltså femton år innan varenda kotte och bror hans körde en KTM i skogen.

Kanske ingen dum idé

Öhlinare och färgplumpar på cylinderfotsmuttrar tillsammans med lösa, mycket lösa, historier om storfräsare och storrace gör det hela ännu lite roligare. Naturligtvis hoppas vi på att åkningen, både bakom rodret och på flaket, kommer bli det allra roligaste.

The stuff that dreams are made of...

 Ödmjukt

4 kommentarer:

Ludde sa...

Detta kan bli hur kul som helst! Bra jobbat Herr Säterman!

Sätermannen sa...

Tackar ödmjukast. Ludde, du förstår väl att du blir läraren i burkandets grunder? Så vi småningom kan sparra mot dig och Örjan.

Ludde sa...

Jag är öppen för alla förslag, bara du inte är ute efter min kropp. Den tillhör en annan Säterbo.

Anonym sa...

Har två zablar maila mig. Freddan__22@hotmail.com