måndag 21 oktober 2013

Winterläge



 Glädjen nådde trevliga höjder när jag insåg att min morgonpromenadväxellåda hade ett vinter läge. Ett läge hårt nog att sätta spår i min soffanpassade kropp, ett läge mjukt nog att inte i det halvhala halvvinter väglaget få mig att framstå som en PRO:are vars demens hindrat hen från att trä på broddarna. Skön morgonpromenad avklarad. Efter stärkande frulle får vi se om arbetslägret sovrum också lämnar en skön känsla.

Ödmjukt

10 kommentarer:

BITTERPITTEN sa...

Automat är automatiskt PRO-varning :)

Anonym sa...

Automat är som elstart på en mc, behövs om man är fysiskt eller mentalt handikappad.Annars förkastligt. -Anders i Rälta

Sätermannen sa...

Aj aj aj. Motstånd mot automatlådan är bakåtsträveri den dåliga varianten. Automatbaktalare som skiftar mellan TV:ns kanaler medelst fjärrkontroll saknar, per automatik, trovärdighet.

BITTERPITTEN sa...

Att köra automat är som att kolla på porrfilm istället för att ha sex. Låt nån annan göra jobbet.

Helt rätt med fjärrkontrollen. Vad ska man ha den till ? Det räcker med en kanal på TVn. En utan reklam.

Lester Boré sa...

Automatiskt växlingsförfarande är i sanning en av de saker som den tekniskt framsynte uppskattar och låter sig styras av i en eventuell upphandlingssituation.

Någon nämnde elstart på motorcykel som en direkt motsvarighet till automatisk växellåda. - Befängt! Automatisk växellåda är lika självklart som elektrisk startmotor på en bil. Dessutom är det mycket gentilt.

Ta nu bort den förbannade ordcertifieringen!

Sätermannen sa...

Lester min vän! Anade att du om någon skulle stå på min sida, den rätta sidan, i denna ickefråga. Bry dig inte i Anders, han är en go och trevlig kille som helt enkelt är bosatt i en by där de nyss introducerade synkroniseringsringarna, så i detta fall talar han utifrån inlärda fördomar snarare än erfarenhet.

Anonym sa...

Synkringar är onödigt....Jag är bara avundsjuk på era lyxprylar.När jag skaffade hoj med startmotor så funkade den bara när frun tryckte på knappen ,sen brann solinoiden en vecka senare när jag skulle ha den.övningskörning med två hojar med kick och tjuvstopp i korsningarna varianten helt optimalt.
Ja ä int bitter.
Anders i Rälta

Anonym sa...

Var inte helt optimalt .Ska det vara. j-la stavningssjälp.
Anders

Sätermannen sa...

Ja? Knappen till elstarten kallas ju tjejkicken?

Svante sa...

Min erfarenhet är att det bara är Rysshojar som är lättkickade, resten är lynniga eller svårkickade.