söndag 20 oktober 2013

Provstartad



 Startandet av en gammal hoj som stått ett längre tag kan ju vara en jättetrevlig Lördagsförmiddagssyssla, eller ett elände om det inte vill sig. Här var det ganska enkelt, ansluta provstartstanken, spöa flottörhuset med en Bachohammare, lista ut förhållandet mellan dekompspaken o trampatill läget, blåsa luftfiltret fullt med startgas. Just ja! Först traska ner i källaren o hämta den högra crosskängan, man blir försiktigare med stigande ålder. Sen så var brummet bara några tramp bort. Avgassystemets korthet, möjligen tillsammans med en försiktig liten oljerök/doft gav grannen utlopp för hans inneboende längtan att smågnöla lite. Nå, det är bara det sätt han bäst behärskar när han söker lite kontakt o vill ljuga bort en liten stund så ingen fara med det! En lyckad förmiddag alltså då flera personer på vår lilla gata fick göra nåt de gillar. Kanske nästa helg bjuder på en provkörning, ska leta fram en gammal minimototank att silvertejpa som bränslekanister uppepå den durkslagslika customtank som sitter där för att sköta det estetiska. En gammal termos med reservbränsle i ryggan så räcker det nog till ett besök på Swesses häst o Mc farm.



 Ödmjukt

2 kommentarer:

Svante sa...

Lyckan att höra när det brummar delas konstigt nog inte av alla. Är det DEN grannen jag tänker på, som inte är så entusiastisk? F.ö har jag nog någon bra tank liggande för provkörningsmontering.

Sätermannen sa...

Rätt gissat på grannen. Men som sagt, han är inget stort problem. Ryktet på stan är, som alltid med rykten, överdrivet. Relativt trevlig när man inte tar honom på allvar. O ibland har vi andra faktiskt glädje av att ha en egen kvarterspolis.