fredag 27 september 2013

Made in Dalarna


En kärra projekt från skogen hemfördes härom aftonen.

Närmare bestämt är skogarna straxt utanför Säter platsen där sånt här smids ihop under mörka kvällar. Crosschoppern var det som huvudsakligen fångade min uppmärksamhet, mer om den dyker antagligen upp i ett annat forum, (den inte helt obekanta Nonshinebloggen).Trevligt när man replikerar på en av den stora annonssidans lockelser och säljaren visar sig vara en bekant gosse med garaget knappa kilometerns väg från det egna hemmanet. Därförutom en trevlig gosse som inte bara utan omsvep godtog Sätermannens semiskambud utan också slängde in en cykel på köpet! Påköpetcykeln går inte av för hackor, aphäng och diffspärrad bakaxel ser man sällan tillsammans. Gaffelvinkeln gör att fjäderbenen fungerar mycket likt en bladfjädring samtidigt som framhjulet viks snarare än svängs. Betänkt att ramen härstammar från en alldeles vanlig trehjuling för småttingar bör köregenskaperna vara bortom spännande... Tiden får visa vad månde bliva av detta stolleprov, hugade intressenter med intressanta idéer om användningsområde hör vänligen av sig.
 Ödmjukt




3 kommentarer:

Lester Boré sa...

Jag står med mössan i hand och huvudet sänkt, som ett tecken på min ödmjukhet, och frågar försiktigt om sadeln på fyrhjulingen och tanken på crosschoppern är till försäljning...?

Lester Boré sa...

Trehjulingen! - Förbannade moderna dataspelstelefon...

Sätermannen sa...

Sadeln på trefyrhjulingen härstammar från någon billig barncykel, vilket syns på utförande och storlek. Rödqvarnatanken har svetsats om med en Hondarammatchande tunnel och läcker nu mer som ett durkslag än som det berömda sållet. Men visst! Eftersom du är 50% av den här bloggens läsare (den självgode Sätermannen utgör de övriga 50) kommer vi naturligtvis överens. Förutsätt förstås att ditt tänkta användningsområde är tillräckligt avvikande.